Menu

Fshatrat ne rrethin e tiranese

images fshatrat ne rrethin e tiranese

Indeed,in the last electoral campaign for local government,the subject of legalization,which had been taboo up to then,was brought up for the first time. They bear witness to the lack of connection between the local authorities and the communities in question. Dritaret dhe dyert jane kryesisht ne dru ose duralumin. Mos u lodhni kot Tirana sot eshte nje qytet i madh po eshte nje qytet i ri dhe pa tradite,mos e beni mizen buall,sepse mungesa e tradites nuk e zbeh rendesine e sotme te ketij qyteti! Hapat e pare te viteve te ishin te veshtire dhe arkitektura e realizuar ne shumicen e rasteve eshte mjaft modeste, me materiale dhe teknika ndertimi te vjeteruara ne koncept. Me popullsia e Tiranes vleresohej te ishte rreth banore, dhe mendohet te jete rritur me banore dhe shtrire ne ha te tjere. Minarja e larte dhe e holle, eshte ndertuar prej guri te gdhendur. Historia per Tiranen do te fillonte vetem pas vitit ! Planet e Veprimit Disa nga planet e veprimit me te cilat po punon Bashkia e Tiranes dhe qe po formojne bazen e planit te ri rregullues te qytetit jane: Plan Veprimi 1: Identifikimi i zones qendrore te qytetit e cila po vendoset ne nje regjim kontrolli ose frenimi per ndertime te reja. Ajo paraqet nje vellim prizmor paralelpiped qe ne pjesen e siperme perfundon me nje cati piramidale.

 • Sa qytete dhe fshatra ka Shqipëria Gazeta Dita
 • Sa qytete dhe fshatra ka Shqipëria Gazeta Dita
 • Reforma territoriale duhet të nisë nga …fshati! Gazeta Dita
 • The Guardian Në gjurmim të së papriturës, një udhëtim përreth Shqipërisë
 • Historia e Tiranës

 • Video: Fshatrat ne rrethin e tiranese Komuna e Petrelës, turizmi historik dhe 17 fshatrat që do t'i bashkohen Tiranës- Ora News

  Date: {{iginal || 'Unknown'}}; Date: {{( | date:' mediumDate') || 'Unknown'}}; Credit: Uploaded by: {{User}} on. Ajo ndodhet 15 km në jug-perëndim të qytetit të Tiranës. Komuna Baldushk kufizohet në veri nga fshatrat Vishaj dhe Arbanë të Njësisë Administrative Çaush, Dorëz, Grecë dhe Gror të Njësisë Administrative Pezë dhe me Rrethin e Kavajës.

  Bashkia Vorë është një bashki në Rrethin e Tiranës në Shqipëri. Bashkia Vorë përfshin nën administrimin e saj qytetin e Vorës dhe njësitë administrative.
  Por per te justifikuar madheshtine e ketij bulevardi, duhej qe ky aks te plotesohej nga te dyja krahet me godina te destinuara per zyra,banka,per aktivitete shoqerore dhe tregtare. Keshtu qe pervec transformimit dhe permiresimit te dukshem te disa situatave urbanistike, operacionet urbanistike shpesh shkaterruan ansamble te tera ndertesash tradicionale me vlera historike dhe ambjentale.

  Kjo u theksua edhe per shkak edhe te mungeses se sherbimeve, dhe te faktit se mjaft objekte kishin natyre dhe funksione zyrtare. Gjate kesaj periudhe Tirana, dallohet per degradimin ekstrem te cilesise se ambienteve urbane, per pushtimin e hapesirave publike nga ndertimet e paligjshme, shoqeruar me nje demtim serioz te mjedisit.

  Arkitektura postkomuniste ne Shqiperi, perfshi ate ne Tirane hasi nje krize te thelle identiteti sidomos ne vitet e para te ndryshimeve.

  images fshatrat ne rrethin e tiranese
  Fshatrat ne rrethin e tiranese
  Kjo gjendje do te perkeqesohet me rritjen e nivelit ekonomik, ku cdo njeri synon te kete makinen e tij.

  The buildings in question were demolished within a relatively short period of time and there was little resistence. Mos u zini po tregoni sa dini e te mesojme. Kjo nuk eshte parashikuar ne strategjine e decentralizimit dhe ne legjislacionin aktual te qeverisjes vendore e te urbanistikes. Bashkia synon te perdore nje llogjike te paster biznesi ne favor te interesit publik, duke mundesuar interesimin e biznesit privat per te investuar permes lehtesirave fiskale per te ndertuar atje objekte mikse shumekateshe per strehim dhe qellime administrative dhe biznesi, perfshi ketu edhe ndertimin e infrastruktures.

  Sa qytete dhe fshatra ka Shqipëria Gazeta Dita

  Rendesia e Tiranes fitohet vetem pas shpalljes kryeqytet sepse perpara nuk kishte kurrfare rendesie,tironco,po e perseris edhe njehere me trego nje ngjarje te rendesishme kombetare qe mban si vendngjarje Tiranen,perpara

  Të shpejtë po, por jo të saktë, pasi në këto dy dekadat e fundit nuk është bërë e më shumë dekadave, në rrethin e Tropojës ka 3 qytete, në rrethin e Mirditës 4 Fshatrat.

  Po sipas INSTAT, ka pasur fshatra në vitinështë shtuar vetëm në 2 prej tyre: në qarkun e Tiranës dhe të Durrësit. Arrëza dhe Nikolica bëjnë pjesë në rrethin e Devollit dhe janë dy fshatra malor, me Florian Nepravishta at Universiteti Politeknik i Tiranës.

  Harta dixhitale që do të krijohet në finalizimin e këtij projekti si dhe shfaqja në ëeb e këtij. e trojeve për qytetet dhe fshatrat e Tiranës. info - Guida e Pogradecit ne Internet.

  Home» Harta e Tiranes. harta treguese për Rrethin e Kurbinit.
  Pamje nga projektet e ULMP dhe Co-PLAN, Projekti Roma, Habitat me Bashkine Plan Veprimi 5: Hartimi i rregulloreve perkatese urbanistike per zbatimin e planit i cili nuk duhet te jete thjesht nje vizatim i bukur, por mbi te gjitha duhet te jete nje dokument ligjor me akte dhe nene te qarta per detajimin e procedurave, guidave, normave e standarteve. Ne te bejne pjese dy zona, ajo e banimit dhe ajo ekonomike, dhe, si nderlidhese ishin rruget dhe rrugicat.

  The demolition is carried out even toward illegal 10 store buildings which destroy the urban-plan of the territory where is build ,damage the existing infrastructure, leaving out finally the idea that multi store buildings can survive for the high rate of return as well as additional sided stores, garages, and other fencing works of any kind which represent the worse urban fenomena in Tirana.

  Dritaret dhe dyert jane kryesisht ne dru ose duralumin. Arkitektura postkomuniste ne Shqiperi, perfshi ate ne Tirane hasi nje krize te thelle identiteti sidomos ne vitet e para te ndryshimeve. Berthama e dyte urbane u krijua ne fillim te shekullit te 18 rreth xhamise se Fires, e zhvendour rreth m ne veriperendim te berthames se pare, pikerisht aty ku takohen sot rruga e Barikadave dhe rruga Fortuzi.

  images fshatrat ne rrethin e tiranese

  images fshatrat ne rrethin e tiranese
  Fshatrat ne rrethin e tiranese
  Zakonisht nuk preferohej aplikimi i projekteve te rehabilitimit, dhe perdorej me shume rizhvillimi i zonave ekzistuese, se sa hapja e zonave te reja per zhvillim.

  Sistemi rrugor mbeti perseri radial-unazor,i cili krijon probleme ne qytetet e medha per shkak te bllokimit te trafikut ne kryqezime.

  Sa qytete dhe fshatra ka Shqipëria Gazeta Dita

  Per me teper askush sot nuk mund te flase me siguri ne lidhje me qendrushemerine sizmike te zhvillimeve te reja. Ajo pergjithesisht nuk kufizohet me rrugen. Qendra e qytetit mbetet perseri pazari. Edhe pse aktualisht kjo shoqate eshte riorganizuar, ajo nuk ka mundur te behet ende nje institucion me peshe ne fushen e arkitektures. Gjate periudhes Tirana morri pamjen e nje qyteti modern dhe me potencial te fuqishem ekonomik.

  Në vitet qytetarët e Tiranës luftuan kundër sulmit të ushtrisë.

  Të ardhur nga fshatrat përqark, banorët zbritën në fushë për të krijuar Gjate te njejtes periudhe,dendesia e popullsise ne rrethin e Tiranes eshte. rrotullua në një hark tjetër të ngushtë të thellë në fshatrat shqiptare, një krijesë e As nuk ishte përvoja e vetme e papritur në vendin e Zogut (mbreti i vetëm shqiptar tonë në Korfuz, për të shmangur kaosin dhe shpenzimet e kryeqytetit, Tiranës. të forta dhe me një kështjellë që kurorëzon rrethin më të lartë, Mangalem.

  Reforma territoriale duhet të nisë nga …fshati! Gazeta Dita

  Me poshte po japim ne menyre te detajuar llojet e mineraleve dhe rezervat gjeologjike Mermeret takohen ne rrethin e Kukesit ne formen e gelqeroreve te. Tashme dihen preferencat e tregut te Tiranes dhe rretheve te tjera per mishin me.
  Berthama e trete ndertohet ne verilindje te berthames se pare duke filluar me ndertimin e xhamise se Zajmit me dhe shembur per nevoja urbanistike ne takimin e rruges se Dibres me rrugen Thanas Ziko.

  Video: Fshatrat ne rrethin e tiranese Fshati vetëm 7 km larg Tiranës që s'ka as ujë as rrugë - RTV Ora News- Lajm i fundit-

  Zona e banimit dhe ajo ekonomike u lidhen me nje sere rrugesh dhe rrugicash,qe perbenin dukurine me karakteristike te qytetit. Kjo eshte shoqeruar me analizen e tregut te tokes, si dhe prezantohen forma bashkekohore planifikimi, perfshi ate strategjik, te veprimit, dhe legalizimin.

  images fshatrat ne rrethin e tiranese

  Kolektivizimi, u be parimi baze i organizimit te jetes. Sheshet publike.

  The Guardian Në gjurmim të së papriturës, një udhëtim përreth Shqipërisë

  III-II p. Another night we went up to the castle to talk to Union, owner of the charming Antipatrea restaurant.

  images fshatrat ne rrethin e tiranese
  Fshatrat ne rrethin e tiranese
  Duke qene se sipas regjistrimeve te popullsise se vitit ,ajo numeronte banore,dendesia e qytetit te zgjeruar do te ishte banore per 1 km2.

  Ato ishin shume te ngushta,te shtrembera dhe here here dhe pa krye. Ketu futen edhe zonat ekonomike te aeroportit zona e ekspozicionit dhe Vores.

  Historia e Tiranës

  Kjo kohe shenon fillimin e periudhes se dyte te rendesishme te trasformimit te struktures urbane dhe arkitektonike te Tiranes. Gjate periudhes Tirana morri pamjen e nje qyteti modern dhe me potencial te fuqishem ekonomik. Nga pikepamja arkitektonike,xhamia e vjeter kishte nje plan drejtkendor me brinje 16x13m.

  4 thoughts on “Fshatrat ne rrethin e tiranese”

  1. Shakagor:

   Zgjidhja e tij planimetrike ishte vijedrejte,me prerje terthore te perbere nga dy karegiataa prej kater korsish te kalimit te automjeteve secila,shtruar me pllaka bitumi dhe nga trutuare te gjera te shtruara me gure te vegjel shtufi ne forme mozaiku dhe te mbjella me 4 rradhe druresh e ligustrash. Ne krahun verior ndodhet porta e hyrjes ne kulle mbuluar nga nje hark i plote guri.

  2. Tojakasa:

   The Municipality of Tirana recently created a special unit to study the possibility of legalization buildings on a case to case basis. Mos u lodhni kot Tirana sot eshte nje qytet i madh po eshte nje qytet i ri dhe pa tradite,mos e beni mizen buall,sepse mungesa e tradites nuk e zbeh rendesine e sotme te ketij qyteti!

  3. JoJokasa:

   Me pak fjale vitetkane qene vitet e krizes se identitetit te arkitektures shqiptare, por ne te njejten menyre ato shenojne fillimin e nje epoke te re per arkitekturen e Tiranes.

  4. Dagore:

   Kjo perben aktin dhe momentin kyc te trasformimit te qytetit nga nje strukture urbane spontane dhe kaotike ne ate te nje zhvillimi modern urban, bazuar mbi studime dhe plane rregulluese.